, , ,

Gelanggang Silat Di Bawah Pentadbiran Kami

Thursday, June 18, 2009 Leave a Comment



Ini adalah antara gelanggang latihan di bawah pentadbiran kami dan kepada yang berminat boleh hubungi: 014-9933774

Kepada yang berminat untuk membuka kelas latihan di kawasan mereka, boleh terus berhubung dengan nombor di atas.


MAJLIS PERBANDARAN SUBANG JAYA (MPSJ)

Puchong
  • Pusat KSSG - (Isnin - 9.00 malam) - 014-9933774 (Cikgu Jail)
  • Pusat KSSG - (Khamis - 9.00 malam) - 014-9933774 (Cikgu Besi)
  • Pusat KSSG - (Sabtu - 9.00 malam) Kelas Khas - 014-9933774 (Cikgu Shams)
  • Masjid As Salam, Puchong Perdana - (Rabu - 9.00 malam) - 014-9933774 (Cikgu Shams)
  • Balai Masyarakat MPSJ Bandar Bukit Puchong - (Ahad - 5.00petang) - 014-9933774 (dihentikan sementara, masalah kekurangan gurulatih)
  • Taman Perindustrian Puchong - (Sabtu - 9.00 malam)
  • Taman Perindustrian Puchong - (Ahad - 9.00 pagi)
  • Kompleks Rakan Muda, Puchong - (Sabtu - 9.00 pagi) - Kelas Khas Team Demo, Kelas Wanita & Kelas Biasa (Cikgu Shams, Cikgu Jail & Cikgu Besi serta yang lain)
  • Surau Al Syakirin, Taman Puchong Utama - (Selasa - 9.00 malam) - 014-9933774 (Cikgu Shams)

Subang Jaya
  • Balai Masyarakat MPSJ, Taman Putra Heights - (Ahad - 8.30 pagi) (Cikgu Malik & Nick)
  • SMK USJ 8 - (Khamis - 9.30 pagi & 3.00 petang)
  • SMK USJ 4 - (Sabtu - 9.00 pagi)
Serdang
  • Dewan George, Taman Equine, Seri Kembangan (Sabtu- 4.00 petang) - 014-9933774 (Cikgu Shams)


MAJLIS PERBANDARAN SEPANG (MPSp)

Sepang
  • Dewan Orang Ramai, Taman Putra Perdana - (Ahad - 2.00 petang)
  • Surau Al-Hidayah, Bandar Saujana Putra - (Sabtu - 5.00 petang) (Cikgu Along Shahril)
Putrajaya
  • Dewan Serbaguna Kejiranan Presinct 9, Putrajaya (dihentikan sementara, masalah tempat. Kalau ada orang dapat membantu dari sudut tempat tolong beritahu kami)
  • SMK Presinct 9A, Putrajaya - (Rabu - 5.00 petang)

MAJLIS BANDARAYA PETALING JAYA (MBPJ)

Damansara
  • Masjid Kota Damansara - (Ahad - 5.00petang) (Ng Eng Kuan)

MAJLIS BANDARAYA SHAH ALAM (MBSA)

Shah Alam
  • Dewan Masyarakat MBSA, Seksyen 16 - (Jumaat - 9.00 malam)
  • Dewan Angsana, Seksyen 8 (Jumaat - 9.00 malam) (Cikgu Shams)
  • SMK Alam Megah - (Rabu - 2.30 petang)
  • Surau Al Ikhwan, Taman Puncak Alam - (Jumaat - 9.00 malam) (Cikgu Lan) 

MAJLIS PERBANDARAN KUALA LANGAT

Jenjarom
  • Surau Al Hidayah, Bandar Saujana Putra (Sabtu - 5.00 petang) (Cikgu Along)



80 comments »

  • Anonymous said:  

    Cayalah cikgu sham dan rerakan semua

  • shams bangi [014-99 33 SSG] said:  

    Terima kasih buat semua sokongan dan galakan yang diberikan. Usaha ini adalah berdasarkan amanah Gayong yang kami terima daripada guru-guru kami dan pelbagai pihak.

    Dalam masa yang sama, adalah menjadi tanggungjawab kami untuk meluaskan ilmu silat sebagai org Melayu Muslim yang jelas memberikan kesan baik kepad agenerasi Islam masa kini.

    Kami dah buat. Anda?

  • sillyloo said:  

    salam,sy berminat n join silat gayong nie kt area shah alam....jikalau sy nk hadir clas ari jummat mlm kt seksyen 16,so tempat dier kat mane?dan bayaran yg dikenakan bagaimana pula?

  • shams said:  

    sila hadir ke latihan dan apa jua pembayaran dan prosedur, sila berhubung dengan gurulatih bertugas.

  • adeq said:  

    salam, sy na tanye latihan kat puchong perdana tu kat new?
    pukul 5 setiap hary sabtu..dgrnye kat bali masyarakat tpi sy pegy ta de pown.. ta tao la kat ne

  • shams said:  

    Silyloo: Seksyen 16 dekat rumah flat tepi jalan besar skesyn 16 dan jalan ke gerai makan Seksyen 16

  • shams said:  

    Adeq: Latihan di Puchong Perdana dibuat di masjid As Salam setiap Rabu, 9.00 malam. Akan datang kami akan buat 2 kali sebulan sebab ahli dah terlalu ramai.

    Untuk latihan di Dewan Pchong Perdana kami khaskan untuk stamina untuk silat, Olahraga dan seni serta team demo sahaja. Hanya ahli terpilih. latihan khas tersebut dihentikan sementara tetapi latihan team demo masih di buat di Bandar Pusat puchong.

  • Anonymous said:  

    Assalamualaikum. Saya ingin bertanya. Gelanggang gayong di precint 9 putrajaya dibawah seliaan siapa? boleh saya hubungi beliau sebab saya ingin tanyakan hal-hal berkaitan latihan.

  • Anonymous said:  

    Hal berkaitan latihan boleh hubungi nombor di atas (014-9933774).

  • Anonymous said:  

    Assalamualaikum. Terima kasih.

  • shams said:  

    Yang call tadi eh. Harap maklum mengenainya. InsyAllah, kelas akan dibuat nanti. Sedang urusan masalah gurulatih dan masalah promosi yang bakal dibuat dengan PPJ

  • Anonymous said:  

    Salam..try call number di atas..tp xde dalam perkhidmatan.
    any other number?

  • shams said:  

    Tak mungkin salah dail kot. Cuba lagi. Nombor tu ok je.. mungkin takde line kot masa tu

  • Anonymous said:  

    Salam,

    Saya tinggal di kawasan ampang/keramat.ingin mencari gelanggang gayong berdekatan.terima kasih.

  • budak said:  

    asslm, boleh saye tye gelanggang kat usj5 hari apa yer? n pukul bper? thx

  • Anonymous said:  

    salam..sy tinggal di bandar bukit mahkota..ada tak gelanggang gayong berdekatan disana dan dgn siapa bole sy hubungi?

  • shams said:  

    USJ 5 masih belum dijalankan atas alasan tempat tiada untuk melaksanakan kelas silat. Kalau ada, sila berikan cadangan, pihak kami akan followup.

    Di bukit Mahkota Bangi boleh rujuk kepada CIkgu Azlisham http://www.facebook.com/profile.php?id=1322541677#!/profile.php?id=1322541677&v=wall

  • Anonymous said:  

    terima kasih utk info di bukit mahkota tu

  • Anonymous said:  

    Salam, saya dah tua umur dah 33, tinggal dekat sub air port, teringin nak belajar silat buleh ka? tak der background apa pun seni pertahan diri ni. memang kosong amacam buleh belajar ker... kat mana yg paling hampir utk pi belajar? berapa bayaran nye, bila kelasnya? TQ

  • shams said:  

    UNtuk Dewasa, kita galakkan latihan di Puchong. Isnin dan Khamis. Sila call nombor telefon di atas. Atau emailkan kami untuk lokasi

  • Kenny B said:  

    Salam. Sy pelajar uitm shah alam. Bminat nak blaja silat gayong. Nak tau gelanggang silat paling dekat kat area ni. Kat mane?

  • shams said:  

    Boleh ke Seksyen 8 Setiap Selasa Malam pkl 9.00 malam. Mungkin lewat sedikit kerana latihan selepas isyak.

    Call: 014-9933774

  • Anonymous said:  

    salam. sy pelajar poli jb...
    d0k kt taman rinting,masai...
    leh sy taw gelangang silat yang paling dekat kt mane???
    c0z sy nak j0in silat gayong nie...

    n0 :017-7369067

  • shams said:  

    di Poli rasanya ada Seni Gayong. boleh join di sana.

  • Anonymous said:  

    Asalamualaikum cikgu, 2 hari lepas, saya call nombor yang dipaparkan di webpage ni, tapi takde orang jawab pun. Saya nak bertanya berkenaan gelanggang di puchong, sebab berminat nak masuk. Ade nombor lain tak yang saya boleh pakai untuk contact?

  • shams said:  

    Salam, saya ada jawab panggilan tu tapi line ada masalah skit. UNtuk latihan di Puchong bagi dewasa sila ke alamat pejabat kami di tepi tesco untuk latihan isnin khamis dan sabtu pada 9.15 malam

  • Anonymous said:  

    salam..saya ingin menyambung semula pengajian saya dalam ilmu persilatan gayong ini dan saya telah pun memiliki bengkung putih tetapi saya telah terhenti kerana telah berhenti belajar sewaktu di universiti dulu..sehubungan dengan itu saya memohon jasa bail tuan untuk memberi maklumat tempat dan no siapa yang perlu dihubungai untuk menyambung semula pengajian saya ini..untuk makluman saya tinggal di ttdi jaya shah alam dan ingin menghadiri latihan pada sebelah mlm kerana siang saya bekerja..jasa baik tuan saya amat la hargai sekian terima kasih saya adzwan no phone 013-3338055

  • shams said:  

    Boleh sertai kami di latihan gelanggang Seksyen 8, Shah Alam. Dewan Anggerik Seksyen 8, Jalan 8/1, Setiap Selasa 9.00 malam (lepas isyak)

  • Anonymous said:  

    salam cikgu sham di bdr mahkota cheras ada gelanggang gayung yg di pimpim oleh cikgu jasmi baba..cikgu sham leh gembar gemburkn tak gelanggang bdr mahkota cheras bg yg bertanya utk kaw kajang atau sekitarnya..(0193058599)Hidup Anak Gayung.

  • shams said:  

    Boleh... letak di sini pun takpe. Ada masa nanti kami memang nak buat page khas untuk gelanggang lain.

  • syahrul said:  

    sy duuduk kemaman terengganu sy nk belajar seni gayong tp x tahu kt mana.....sy duduk kt kuala kemaman

  • shams said:  

    Di kemaman ada gelanggang besar PSSGM di sana kalau tidak silap. Ada kawan mengajar di kolej dekat kemaman. Cuba google lagi sebab saya tidak berapa arif dengan lokasi di sana. Kalau ada YM, sila add kmh_kwb

  • Anonymous said:  

    assalamuualaikum saya org indo yg keje kat sini dan aku tertarik dgn silat gayong bolehkah ikut jadi anggota?

  • Anonymous said:  

    assalamualaikum.
    saya berminat nak join gelanggang singa berantai.
    boleh beritahu siapa saye patut hubungi
    ini kelas dewasa kan?
    email
    kinglawak@Yahoo.com

  • shams said:  

    Kalau Gelanggang Singa Berantai di Bangsar boleh hubungi Cikgu Man. Nombornya saya boleh bagi nanti. Hubungi saya 014-9933774

  • shams said:  

    Kami buka penyertaan kepada semua org asalkan Islam. Tapi kami bukan menumpukan hebat cuma sekadar berkongsi ilmu dan juga berpersatuan.

  • ajak said:  

    assalamualaikum semua sy jaffar dari keramat umur 32 berminat hendak belajar gayung di mana ada gelanggang terdekat harap dapat membantu ..
    0163115396

  • Fairuz said:  

    Salam cikgu, saya nak sambung belajar gayong, pernah join gayong malaysia n gayong pusaka. Lokasi saya Gombak. Dulu berenti gayong sbb jatuh masa buat lompatan flip atas badan. 1 tahun lebih baru kaki kuat betul. Umur dah tua 36.. dah lupa banyak dah

  • shams said:  

    Ajak & Fairuz: Kat Taman Nirwana Ampang pun ada kalau nak join bawah Gayong Malaysia. Nak pusaka Gayong boleh terus ke tempat kami di Puchong. Apa pun sama je Gayongnya. - 014-9933774

  • fairuz said:  

    Puchong tu agak jauh sikit... baru ni sy jln2 area tmn ehsan sbb dpt tahu ada gelanggang pusaka gayong, jumpa satu gelanggang, tapi bukan pusaka, tapi gayong serantau cikgu mufti mengajar. kalau boleh nak ikut pusaka gayong

  • shams said:  

    sama je bagi saya. Situ pun ok jugak. Taman Ehsan pun ada Pusaka Gayong rasanya. Pejabat Umno Taman Ehsan. Cuba cari situ.

  • Anonymous said:  

    kelas gayung di shah alam pd hari sbtu ade x?

  • Anonymous said:  

    salam, saya dr ipoh. baru habis spm. berminat nak beljar silat. ada kelas silat di ipoh x?

  • shams said:  

    Kelas di Shah Alam hari selasa jam 9.00 malam sahaja di Seksyen 8

  • shams said:  

    Kena google gelanggang di Ipoh la gamaknya. Kami tiada manage mana-mana gelanggang Ipoh. Mohon maaf.

  • Anonymous said:  

    sye tgl serdang...areal serdang x de ker gelanggang seni silat gayong..

  • Admin said:  

    InsyAllah di Seri kembangan..

  • orang said:  

    pusat KSSG tu di sini ke? No.17-3, Jalan Bandar 16, Bandar Pusat Puchong

  • Anonymous said:  

    assalammmmm..sy nak bergayung semula setelah lame x berlatih..bnyk dh lupe..umur pon dh menginjak ke 30 thn..ade x gelanggang gayung d rawang @ d bukit beruntung @ kawasan terdekat dr kedua 2x tempat tersebut..

    din..pusaka001@yahoo.com.my

  • Anonymous said:  

    Salam,

    sy berminat untuk mengikuti kelas silat untuk beginner.

    ingin mengetahui ada ke gelanggang di putrajaya & no contact untuk dihubungi..terima kasih

  • Admin said:  

    Dinpusaka: Rawang saya tak pasti glanggang nya dimana. Maaf tidak dapat bantu. InsyaAllah kalau yg lain tahu boleh bantu Din.

    Untuk putrajaya kami masih belum jalankan kelas dewasa. sebba masalah tempat. Harap dapat bersabar dan boleh ke Puchong buat sementara waktu atau pd bulan 3 nanti ada kelas dewasa di Seri Kembangan

  • Anonymous said:  

    salam...

    saya minat sangat silat gayong..umur 25,tp saya di sarawak dan asal sarawak..macam mane saya nak ikut kelas?

    Di kota Damansara ada kelas utk dewasa tak? kalau ada saya nak gi sana,lagipun saudara saya ada rumah di sana..

    ada apa² pendapat tak utk saya..

  • Admin said:  

    ada kelas di Kota Dsamansara tetapi kami lebih galakkan di Pyuchong. Ramai pelatih dewasa di sini.

  • Anonymous said:  

    Assalamualaikum!

    Kelas di sek.8, shah alam tu hanya dbuat pada jumaat malam sahaja ker?sabtu @ ahad ade tak? saya mau bwk anak sy belajar silat, umur 5thn.

    Kalau boleh mahu tempah uniformnya skali. terima kasih!

  • Anonymous said:  

    As Salam,

    Kat shah alam, ada tak cikgu silat perempuan?

  • Admin said:  

    Seksyen 8 ada 3-4 org pelatih perempuan.
    Latihan hanya jumaat malam.

  • Anonymous said:  

    Assalamualaikum

    pernah belajar zaman sekolah dulu, teringin nak sambung balik kt mana ada jurulatih wanita.saya dikawasan S/alam. boleh bg contact no. tak

  • Nor Amran Abdullah said:  

    Assalamualaikum,

    saya dari Putrajaya, umur 35+ tahun, berminat untuk berlajar silat gayong, ada asas jer, adakah Puchong sahaja buat masa ni ada kelas dewasa ? bagaimana dgn kelas dewasa di Putrajaya ? dah mula ker
    Nor AMran 019-3594975

  • Admin said:  

    Gurulatih wanita di Pusat Latihan di Puchong sahaja buat masa ini.

  • Admin said:  

    latihan di Putrajaya tengah diusahakan ni. Masa dan gurulatih tgh diekjas..

  • Anonymous said:  

    salam. .saya bru 16 tahun duduk kt chenor,pahang ad tak gelanggang terdekat

  • Anonymous said:  

    salam sy nk tahu ade x gelenggang dekat area seremban kalau ade sape2 tahu call sy 014-7154406

  • AbRi_69 said:  

    As salam,saya hendak bertanya saya pernah berlatih silat bersama cikgu sulaiman di smk7,tapi katanya gelanggangnya di seksyen 24,jadi bolehkan saya berpindah ke gelanggang 8 memandangkan dekat dgn rumah..boleh ke?

  • Admin said:  

    Di Seremban, kami tiada gelanggang tetapi ada gelanggang PSSGM di sana. Kena mencari. Boleh google.

  • Admin said:  

    ABRI - latihan dewasa hanya dibuat di Puchong. Di seksyen latihan untuk kanak-kanak dan remaja sahaja

  • wan said:  

    Salam.saya nk tanya ada x gelanggang yg dekat dengan bandar tun hussien onn,cheras?..dak_zamrie@yahoo.com.

  • Anonymous said:  

    salam...glngang kt trngganu ade x??

  • Anonymous said:  

    Assalamualaikum.....saya berminat untuk menjadi anak gayung........boleh cikgu emailkan detail berkenaan kelas, yuran serta butiran2 lain untuk menjadi anak gayong.......email saya boy_bangi363@yahoo.com.......untuk pengetahuan cikgu umo saya 30++......adakah masih boleh belajar ataupun tidak.....harap cikgu boleh memberi tunjuk ajar......saya berminat untuk menyertai gelanggang di dalam kawasan shah alam....

  • Admin said:  

    Salam
    Buat pengetahuan saudara, umur bukan penghalang dan masih ada yang lebih berumur bersama kami mengeluarkan peluh.
    Apa pun kami tidak membuat latihan di mana-mana tempat kecuali Gelanggang Pusat KSSG di Puchong bagi pelatih dewasa.
    Latihan setiap ISNIN KHAMIS dan SABTU
    Masa - 9.30 malam
    Alamat - No.17-3, Jalan Bandar 16, Bandar Pusat Puchong,
    47100 Puchong, Selangor Darul Ehsan, Malaysia
    Tel: 014-9933774 (SSG) Faks: 03-58825379

    Yuran -

    Pendaftaran tahunan - RM25.00
    Bulanan - RM50.00

  • Anonymous said:  

    Salam cikgu,

    Mlm ni jumaat latihan di sek 8 berjalan x? Sy cuba hubungi no 0149933774 x dpt dihubungi, tinggal sms pun x berjawab

  • Anonymous said:  

    kalau x nk jawab bila di angkat x payah letak no tel tuu... di sms pun x berjawab macam mana org nk tanya apa2 soalan....

  • Admin said:  

    Jangan putus asa, kekadang masing2 dengan urusan mereka. Selain daripada nombor itu kami masih ada FB KSSG dan ahli KSSG yang boleh menjawabnya. Semua ada di muka depan (HOME). ada ketika sms kami jawab, ada ketika bila dah banyak beratus, ada kekadnag kami terdelete dan tidak termampu nak jawab. Merujuk kepada persoalan do atas, ss8 dihentikan sementara latihan dan nak start balik lepas habis exam nanti. InsyAllah. perkara ini dinyatakan dalam post yang lepas

  • Kie Nan said:  

    as salam admin, macam mana dengan gelang di presint 9,saya dengan anak berminat untuk turut serta

  • Ranger Arefiz said:  

    Assalamualaikum.
    Saya berminat dengan seni silat gayong.
    Asal perak, umur 23thun tidak tahu seni silat..kalau saya menetap di shah alam tempat mana yang sesuai untuk saya pelajari seni ni..harap saudara dapt membantu.

  • Reiki Alamia said:   This comment has been removed by the author.
  • Mohammad Fauzi Baharum said:  

    Assalamualaikum wbt..

    Saya berminat untuk menghantar anak saya mempelajari seni silat ini. Ada tak pusat latihan seni silat gayong fatani ni di sekitar bandar sri damansara?

    Harap tuan dapat bantu

  • Anonymous said:  

    assalamualaikum

    saya berminat untuk belajar gayong. cuma berharap ia bebas dari kongkongan mana2 parti politik dalam negara

  • Anonymous said:  

    ada tak gelnggang pusaka gayong yg berdekatan dgn kota damansara? jika ada tolong berikan no phone jurulatih tq.

  • Anonymous said:  

    ada tak gelnggang pusaka gayong yg berdekatan dgn kota damansara? jika ada tolong berikan no phone jurulatih tq.

  • Tarmizi mizi said:  

    bole sya tnya sikit..di mana yee nk daftar dalm persatuan seni silat gayung area putrajaya?

  • Leave your response!